Wie ben ik?

Ik ben Diede van Abs. Ik ben in Groningen geboren, maar vlak na mijn geboorte zijn mijn ouders verhuisd naar Texel. Na mijn lagere school heb ik het eiland verlaten, om de middelbare vrije school te gaan volgen in Bergen (NH), vlak bij Alkmaar. Omdat mijn ouders en mijn broertje op het eiland bleven wonen, heb ik mijn hele middelbare schooltijd bij gastgezinnen in huis gewoond. Hierdoor moest ik mij vaak aanpassen aan andere leefgewoontes dan die ik gewend was. Omdat de Vrije school in Bergen geen VWO eindexamen gaf, ben ik hiervoor een jaar naar Amsterdam gegaan. Na een zogeheten "turbojaar" ben ik met nette cijfers geslaagd; de weg naar de Technische Universiteit lag voor mij open.

Helaas bleek deze weg een doodlopend spoor: ik ben van nature praktisch aangelegd, en Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft bleek toch te theoretisch en abstract voor mij. Daarom ben ik na twee jaar hiermee gestopt om direkt door te gaan met mijn huidige opleiding.

Hierna ben ik opnieuw begonnen met een opleiding tot ontwerper, deze keer Industrieel Produkt Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool. Naast de standaardvakken heb ik ook een minor elektrotechniek gevolgd.
De opleiding heb ik inmiddels afgerond met als afstudeervariant Engineering. Ik ben afgestudeerd in de wereld van de megajachten, bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen met en het verwerken van composietmaterialen.


Wat doe ik?

Momenteel ben ik werkzaam in de ICT, bij de Operator Group Delft (OGD). Hier werk ik op detacheringsbasis bij verschillende bedrijven.
Ik ben druk bezig om naast de ervaring die ik in mijn werk opdoe, de nodige cursussen te volgen en certificeringen te behalen. Mijn MCP heb ik inmiddels binnen, en het MCSA moet ook snel volgen.


Hobby's?

Jazeker. Mijn belangrijkste tijdverdrijf is mijn auto. Ik ben druk bezig een Volvo 340 op te knappen. Veel van mijn bezigheden hebben hier samenhang mee. Zo heb ik een lascursus gevolgd, ben ik druk bezig met polyester, schets ik soms wat, en ben ik druk bezig met elektronica. Dit voor in de auto: schakelingen om het licht automatisch te laten aangaan als de motor gestart wordt, looplichten met keuzemogelijkheden, ga zo maar door.

Ik zit ook veel op internet. Hier ben ik vooral actief op het forum van de Volvo300club en zit ik veel op het Nederlandse Carputer Forum. Ook ben ik veel op InkoopActies.net, Showyoursound.nl en circuitsonline.net te vinden.

Ook met computers doe ik veel; ik heb thuis een overgeclockte AMD Athlon machine staan als gebruikspc. Deze zit tot de nok toe vol met extra's, zoals een SCSI-controller voor mijn (exotische) scanner.
Hiernaast heb ik standaard een server draaien voor backups, een laptop als reismaatje en in de toekomst als carputer, en heb ik diverse machines die ik gebruik als linux-experimenteerpc's of om gewoon wat mee te kunnen spelen.

Verder doe ik nog aan zeilen, zwemmen, skieen en snowboarden, en heel af en toe ga ik klimmen en duiken.